Blog magazin

7 RAZLOGA DA RENOVIRATE SVOJE KUPATILO

Renoviranje kupatila vam nije prioritet i taj proces vam se uvek činio komplikovan. Ali polako počinjete da primećujete nedostatke i ne možete da ignorišete činjenicu da se ne osećate prijatno u svom kupatilu.

Renoviranje kupatila je generalno teško započeti jer vam je ova prostorija potrebna za svakodnevnu higijensku rutinu. Tu se nađete odmah nakon napornog dana ili samo kad usputno treba da obavite dnevnu higijenu, pa je teško ovu prostoriju vezati na bilo koje vremensko razdoblje.

Ovo su vrlo opravdani razlozi za odlaganje obnove, ali hajde da na trenutak ispitamo prednosti.

Da li biste se radije opustili u neuglednom kupatilu koje je zastarelo ili biste radije uživali u čistom funkcionalnom prostoru? Odgovor je očigledan, ali ponekad vam je potrebno više motivacionih faktora koji će vam pomoći da se odlučite.

Nova instalacija umivaonika zvuči odlično, ali postoje li još neke prednosti? Apsolutno, ali možda nećete moći da cenite ove prednosti dok se vaše renoviranje ne završi. Dok ne vidite šta ste propuštali i koliko ste pojednostavili svoje rutine.

Navodimo vam 7 razloga za početak vašeg projekta modernizacije. Možda ćete naići na nešto što će vas motivisati da napravite prvi korak.

1. Smanjićete mesečne račune za struju i vodu

Znamo da je kupatilo prostor koji troši mnogo resursa, od struje do vode. I nekako smo navikli da iz vodokotlića teče više od 10 litara vode i da bojler uključujemo samo kad je jeftina struja. Ali ako znate da postoje bolja rešenja kao što su vodokotlići koji troše između 3 do 6 litara vode za ispiranje i da neki modeli bojlera imaju pametan termostat koji se gasi kada je voda zagrejana, sigurno će ta investicija već od prvog korišćenja se isplatiti.

Samo počnite tako što ćete zameniti sijalice sa dugotrajnijim LED svetlima. Pogledajte ponudu slavina koji su isto ocenjeni kao ekološke modele i videćete kroz sledećih nekoliko mesečnih računa kako su se tako male odluke odrazile na mesečne račune.

2. Saniraćete fizička oštećenja na zidovima i pločicama

Ovo su dosadne nesavršenosti koje možete ignorisati mesecima, pa čak i godinama. Vremenom se pukotine produžavaju, a otvori oko cevi postaju širi. Stalno govorite sebi da ćete rešiti problem, ali prilika se nikada ne pojavljuje. Pre ćete renoviranjem dovesti u red sve što je potrebno nego povremenim krpljenjem koje će se, gledajući na duže staze, odraziti na kućni budžet više nego da ste odmah rešili sve što nedostaje u kupatilu.

3. Možete premestiti sanitarne čvorove i urediti kupatilo kako biste stvorili više prostora

U nekim domovima naći ćete prostrana kupatila koja izgledaju skučeno jer majstori nisu na umu imali dizajn i praktičnost. Ako živite u jednom od ovih domova, ovo može biti frustrirajuće iskustvo. Možda znate kako da stvorite više prostora, ali možda nemate znanje kako to uraditi. Možda je vreme da se obratite stručnjaku za preuređenje kupatila kako biste izvršili potrebna prilagođavanja.

4. Konačno možete zameniti motor ventilatora za kupatilo

Priznajte. Kada ste poslednji put uključili ventilator u kupatilu. I zašto niste?

Ili su pokvareni ili prave veliku buku, ali konačno i to može da se reši kada se započne proces renoviranja. Ovo nije veliko pitanje održavanja, ali lako je zanemariti pokvareni ventilator u kupatilu, posebno ako imate prozore. Ventilatori za kupatilo su odličan dodatak i lako ih je postaviti ako već imate instaliran. Kada uđete u proces adaptacije, videćete kako ćete se ohrabriti da nadogradite ili promenite trenutni ventilator koji ne radi.

5. Zamenićete kupatilski nameštaj i sve dodatke

U većini kupatila ćete pronaći belu keramičku posudu za sapun i držače za četkice za zube. Ovaj pribor može izgledati čisto, ali vašem kupatilu neće dati stil zbog kojeg ćete se osećati jedinstveno. Verovali ili ne, na tržištu možete pronaći složene držače za sapun, držače četkica za zube i toaletne police. Neki kalupi su napravljeni od metala poput hroma i mesinga i možete ih pronaći u različitim stilovima, oblicima i bojama. Pored toga, sigurno će vam prijati da promenite i zastareo kupatilski nameštaj na kojem je vlaga ostavila traga. Današnji kupatilski nameštaj je izrađen od kvalitetnog materijala koji je otporan na vlagu, a što se tiče samog dizajna sigurni smo da možete pronaći ono što se slaže sa stilom koji ste zamislili.

6. Zamenićete stolariju

Konačno možete zameniti te bučne šarke na ulaznim vratima kupatila. Vrata koja se stalno „spuštaju“ usled vlage, kao i prozori kojima je počela da se ljušti boja su vam sigurno dosadili. Zato renoviranje kupatila je još jedan korak ka tome da najzad uzmete stolariju koja će biti otporna na vlagu i koja će dati nov sjaj kupatilu.

7. Dobićete najzad tuš kabinu ili kadu, a možda i oboje

Ako ste kupili kuću sa kadom, a niste tip koji će da provede vreme u njoj, ovo je trenutak kada možete da najzad instalirate tuš kabinu. Ili čak možete da se konsultujete sa svojim majstorima o mogućnostima otvorene tuš kabine. Pored toga, ako je kada već opcija, zašto biste se zadovoljili običnom kadom kada možete imati kadu sa mlaznicama vode? Hidromasažne kade će vam omogućiti da maksimalno produžite vreme opuštanja tokom mirnih tihih trenutaka. Izbegnite plaćanje spa centra instaliranjem ovog udobnog i praktičnog masažera za leđa. Ovo može biti vaš poseban poklon za konačnu odluku o renoviranju kupatila.

Znamo da je najteže početi sa renoviranjem. Pored ovih razloga sigurni smo da ste u svojoj glavi naveli još mnogo razloga koji vas mogu pogurati, a evo mi ćemo vam predložiti prvi korak. Potražite pomoć od stručnjaka za adaptaciju kupatila. Naš tim vas može voditi od samog planiranja šta je sve potrebno za renoviranje do poslednjeg dana kada ćemo vam predstaviti vaše novo kupatilo u koje samo treba da uđete i uživate.

Pročitajte više na našoj stranici gde smo detaljno opisali kako teče proces adaptacije kupatila i krenite bez mnogo muke u projekat koji će vam unaprediti kupatilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *