Blog magazin

Očistite lako svoje kupatilo

Očistite lako svoje kupatilo

Ako je kupatilo prostorija u kojem održavate čistim svoje telo, bilo bi fer reći da bi to trebalo da bude najčistija prostorija u vašoj kući. Zbog vode, pare i dodane prljavštine, ovaj prostor lako može postati dom bakterijama, gljivicama i neželjenim mirisima. Zato smo pitali naše kolege kako da najlakše očistite svoje kupatilo od vrha do dna.

Prvo, najbolje bi bilo da dubinski očistite svoj prostor da biste sprečili stvaranje plesni i drugih naslaga, a zatim da održavate čistoću, u zavisnosti od toga koliko često brišete tuš, čistite pod ili dezinfikujete slavine. U nastojanju da olakšate sebi posao, postoje male stvari koje svakodnevno možete učiniti da biste održali čistiji prostor: obrišite tragove prskanja na ogledalu, radne površine održavajte suvim, a daske toaleta i ručke slavine brišite svaka dva do tri dana.

Kada dođe vreme da se posvetite celom svom kupatilu – sledite ove savete i trikove kako očistiti kupatilo i uštedećete sebi dosta vremena.
Uklonite sve predmete radi lakšeg čišćenja. Za najbolje rezultate, prvo sklonite sve sitnice iz kupatila. Uklonite sve svoje proizvode iz tuša i / ili kade. Bacite sve korišćene peškire i prostirke izvan sobe. Premestite i sve predmete sa kupatilskog nameštaja izvan kupatila.

Prašina

Da biste se oslobodili prašine, uvek idite od plafona ka podu. Obrišite prašinu dugačkom drškom kako biste istovremeno uklonili i paučinu u uglovima, na sijalicama ili u otvorima. Kada završite, pometite ili usisajte pod kako biste pokupili dlake i ostale ostatke koji su se nakupili na podovima kako ne biste pravili još veći nered tokom daljeg čišćenja kupatila.

Nanesite sredstvo za čišćenje na tuš i kadu.

Nanesite sredstvo za čišćenje na površinu tuš kabine ili kade.. Ne zaboravite da obrišete i vrata tuš kabine ili ako koristite zavesu, nju operite. Naša preporuka za površine tuš kabine je Mellerud sredstvo za čišćenje kamenca i rđe. Pogeldajte proizvod klikom na link: Čistač kamenca i rđe 500ml Mellerud.

Pobrinite se za pločice

Na pločicama kupatila često se mogu nakupiti ostaci sapuna i mrlje od tvrde vode. Samim tim počinju da gube svoj prvobitni sjaj. Takođe, vlaga je leglo plesni i bakterija. Stoga je važno temeljno očistiti pločice za kupatilo. Možete koristiti sredstvo za čišćenje kupatila da biste obrisali pločice poput Mellerud čistača za pločice i fugne. Pročitajte uputstva na proizvodu da biste bili sigurni da pravilno koristite proizvod. Pogeldajte proizvode klikom na link: Čistač Podnih i Zidnih pločica 1litar Mellerud i Fugne Čistač 500ml Mellerud.

Očistite podove

Usisavanje podova u kupatilu nije dovoljno da biste ih zaista duboko očistili. Da biste bili sigurni da ste dobro očistili podove, usisajte prostor, a zatim napunite kantu toplom vodom i očistite podove sredstvom koje je namenjeno za podove. Pogeldajte proizvode klikom na link: Čistač Podnih i Zidnih pločica 1litar Mellerud.

Očistite kupatilski nameštaj

Raspršite univerzalno sredstvo za čišćenje na sudoper, slavine i radne površine, a zatim obrišite čistom krpom. Ako su se nakupile naslage u sudoperi ili u posudi za sapun, koristite grublju stranu sunđera da biste mogli da skinete prljavštinu. Koristite sredstvo za čišćenje stakla na vašem ogledalu. Pogeldajte proizvode klikom na link: Čistač Stakla i Ogledala 500ml Mellerud. Uhvatite se u koštac i sa ostalim površinama. Nanesite sredstvo za čišćenje na krpu od mikrovlakana ili sunđer i obrišite sve police za peškire, police, vrata, žaluzine i prozorske daske. Preporučujemo da krenete od vrha do dna i sleva nadesno.

Očistite WC šolju

Ako redovno ribate WC šolju, čistač bi trebao obaviti posao. Sipajte sredstvo za čišćenje za toalet, a zatim, po uputstvu, isperite toaletnom četkom pre ispiranja. Poprskajte spoljnu stranu toaleta univerzalnim sredstvom za čišćenje, a zatim obrišite čistom krpom.

Dajte završni sjaj podu

Na kraju kad ste sve završili, dajte završni sjaj podu sa čistačima koji su namenjeni za vaš pod, bio od keramičkih ili granitnih pločica. Kad se osuši, vratite sitnice koje ste izneli radi lakšeg čišćenje i sveže oprane tepihe.
Pogledajte proizvod klikom na link: Snažni Čistac Keramičkih i Granitnih pločica 1litar Mellerud
Za kraj, reći ćemo još ovo: možete podeliti zadatke tokom nedelje tako da ih ne radite sve odjednom. Pokušajte da dnevno odvojite oko 5 minuta i videćete kako će vaše kupatilo zauvek ostati čisto i blistavo! A sva potrebna sredstva za čišćenje kupatila možete naći u našim salonima. Čekamo vas!

Back to list

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *