Blog magazin

Izaberite prava vrata za tuš kabinu

IZABERITE PRAVA VRATA ZA TUŠ KABINU

Izaberite prava vrata za tuš kabinu


Vrata za tuš kabinu u našoj percepciji izgleda kao element u kupatilu koji je samo jednog oblika i ne moramo mnogo energije da ulažemo u razmišljanje kakva vrata želimo, sem da li su klasična ili klizna.
Međutim, kako počnete da se udubljujete u temu vidite da postoji pregršt opcija koje mogu da značajno unaprede kupatilo ili pak da vam otežaju manevrisanje u prostoru. Mali detalji čine da vaš dom od dobrog izgleda stigne do sjajnog i prešlo od jednostavnog do sofisticiranog.
Činjenice koje ćete morati da znate uključuju tačne dimenzije vašeg prostora za tuširanje, koliko prostora imate između tuša i ostalog nameštaja i uređaja, koliko vremena želite da uložite u svakodnevno čišćenje i ako ste inspiraciju našli na nekom blogu, da li se to što ste zamislili stvarno uklapa u vaš način života i povrh svega da li se uklapa u vaš budžet ?
Vodeći se time da svako kupatilo može da izgleda kao pravi mali raj uz odgovarajuće elemente, sastavili smo listu najboljih vrata za tuširanje. Provešćemo vas kroz sve što trebate znati tako da možete pronaći pravi proizvod za vas. Izaberite prava vrata za tuš kabinu.


VRSTE TUŠ VRATA

KLIZNA VRATA
Ova vrsta vrata za tuširanje se kreću unutar tuš kabine i ne otvaraju se ni prema unutra ni prema spolja. Klizna vrata za tuširanje savršen su izbor za manja kupatila u kojima će vam trebati ušteda prostora.
Ukoliko veličina vaše tuš kabine ili vašeg kupatila neodgovarajuća ili bi čak ugao vrata bio « nezgodan » i vrata bi udarala u druge elemente, klizna vrata su pravo rešenje.


TUŠ VRATA SA ŠARKAMA

KLIZNA VRATA
Ova vrata se sastoje od dva dela i preklapaju se na pola i skliznu s puta na stranu tuš kabine. Ponovo je dobar izbor za manja kupatila, kao i za one tuš kabine koje su uže.


PIVOT TUŠ VRATA

Ova vrata za tuširanje su pričvršćena na dva mesta na jednoj strani i zakreću se prema spolja, omogućavajući vam da zakoračite u tuš, a zatim zatvorite vrata za sobom, čime štedite prostor prilikom pristupa tušu, ova vrsta tuša je bolji izbor za veća kupatila sa većim podnim prostorom.
Ako ste se odlučili za ovakva vrata, bilo bi dobro da pozovete stručnjaka koji će vam pomoći da izmerite svoj prostor. Pre instalacije uverite se da postoji dovoljno prostora između potpuno otvorenih vrata i okolnih elemenata.


VRATA SA RAMOM ILI BEZ ?

Tuš kabina bez rama koristi čvrsto kaljeno staklo koje ne zahteva metalnu potporu oko svojih spoljnih ivica. Rezultat jeste moderan izgled sa čistim linijama. Jedan od razloga zašto su vrata za tuširanje bez okvira toliko popularna je što pomažu u izlaganju zidova ukoliko ste se potrudili oko enterijera i dizajna. Imajte na umu da vrata bez rama ipak sadrže malo metala. Štaviše, izraz „bez okvira“ može se primeniti i na vrata sa okvirima duž gornje ivice i oko bočnih strana.


TUŠ PARAVANI

Ako ste se definitivno odlučili za otvoren izgled u kupatilu, onda vam ostaje kao savršena opcija, takozvani tuš paravan.
Nemamo klasičnu tuš kabinu u ovom slučaju već samo stakleni zid kojim ograđujemo prostor predviđen za tuširanje. Tako ste uštedeli na prostoru i značajno doprineli eleganciji prostora.
Možda zvuči kao teško za održavanje zbog ravnog poda, ali prednost je upravo u tome da se voda ne zadržava na pločicama. Prilikom postavljanja instalacija, na pod gde je predviđena tuš kabina postavlja se tuš kanalica i uz odgovarajući pad voda ne može da se zadržava.
Na našem sajtu možete pronaći više modela tuš paravana, koji se mogu uklopiti u vaš prostor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *