Blog magazin

Koja je cena renoviranja kupatila?

Koja je cena renoviranja kupatila

 


Koja je cena renoviranja kupatila

Odlučili ste se za renoviranje kupatila i u teoriji znate šta vam je otprilike potrebno za ovaj poduhvat, ali kada krenete u detaljnije planiranje vidite da može dosta teorija i praksa da se razlikuju.

Baš zato ono što vam je prioritetno potrebno jeste detaljniji plan i dogovor sa izvođačima radova, kako kasnije ne bi dolazilo do iznenađenja, posebno zato što je adaptacija kupatila jedan od najskupljih građevinskih poslova u vašem domu.

Ovo vam je svakako potrebno kako biste prilagodili budžet predstojećim radovima i najvažnije, da biste na kraju bili zadovoljni svaki put kad uđete u svoje novo kupatilo Znajte da cene variraju u zavisnosti od cene materijala i cene rada majstora, zato se raspitajte na više mesta o ceni jer ona može značajno da razlikuje.

Ono što sa sigurnošću znamo je da čak i mi koji imamo dugogodišnje iskustvo i uz veliki broj renoviranih kupatila opet ne možemo reči tačnu cenu adaptacije kupatila. Zato ćemo vam približiti šta vas sve čeka ukoliko krećete u avanturu ka novom kupatilu.

Majstori koji će proći kroz vaše kupatilo su: vodoinstalater, električar, keramičar i moler. Preporučujemo da ove majstore tražite po preporuci kako biste bili sigurni u kvalitet rada. A neretko može da se desi da ćete dobre majstore i malo pričekati s obzirom na količinu posla koju svakodnevno imaju.
Troškove okvirno možemo podeliti na troškove samih radova i troškove materijala.


Troškovi radova pri renoviranju radova

  • Rušenje starog kupatila

Ovo su radovi koji obuhvataju: skidanje starih pločica, sanitarija, vodovodne i kanalizacijone instalacije, kao i kupatilskog nameštaja. S obzirom da u ovoj fazi nastaje i puno šuta, samo pakovanje, odlaganje i odvoz šuta isto se uračunava u ove radove.

Cena zavisi od veličine kupatila, spratnosti i da li postoji lift, mogućnosti za odlaganje i odvoženje šuta.

  • Zamena vodovodnih i kanalizacionih instalacija

Preporučujemo da zamenite stare vodovodne i kanalizacione instalacije ukoliko su starije od 10 godina. Ovde vas čeka zamena vodovodnih cevi, ventila, ukoliko želite ugradni vodokotlić – postavljanje instalacija i za njega, a takođe ovo je prilika da razmislite i o trenutnom rasporedu sanitarija u kupatilu jer u ovoj fazi radova možete da pomerate odvodna mesta.

  • Obnova elektroinstalacija

Kao i odvode, možete premestiti i utičnice ili ih čak dodavati, a isto tako možete i osvežiti rasvetu u kupatilu. Cena zavisi opet od obima radova.

  • Hidroizolacija

Hidroizolacija kupatila je jedna od najbitnijih stavki prilikom renoviranja. Voda može biti problem Vama i komšijama, pogotovo ako planirate da postavite tuš kabinu u ravni poda. Na ovu fazu se treba posebno obratiti pažnja i u budućnosti nećete imati problema.

  • Priprema za keramičarske radove

Ova faza obuhvata popunjavanje šliceva za vodovodnu i kanalizacionu instalaciju. Zatim tu su elektroinstalacije, zidanje kade (ukoliko je kada uzidna), fino ravnanje zidova, izrada košuljice na podu u kojoj svaka tačka u kupatilu je viša od slivnika (najviše zbog hidroizolacije). Ovi radovi se paušalno naplaćuju po kvadratu.

  • Postavljanje pločica

Da li ste se odlučili za jeftinu ili možda luksuznu varijantu materijala tj. pločica? Izbor pločica bitno utiče i na celokupnu cenu ove faze, tako da bi bilo preporučljivo da se raspitate o kvalitetu pločica.

  • Krečenje

Da li ste se odlučili za jeftinu ili možda luksuznu varijantu materijala tj. pločica? Izbor pločica bitno utiče i na celokupnu cenu ove faze, tako da bi bilo preporučljivo da se raspitate o kvalitetu pločica.

  • Montiranje sanitarija i kupatilskog nameštaja

Kada dođete do ovog dela, sa sigurnošću možete da kažete da ste pri kraju radova. Cena postavke se naplaćuje po obimu radova.


Materijal koji vam je potreban.

 • Za rušenje: džakovi za odlaganje šuta, najlon za eventualno pokrivanje nameštaja koji ostaje u kupatilu.
 • Zamena vodovodnih i kanalizacionih instalacija: cevi, fitinzi, ventili…
 • Obnova elektroinstalacija: Kablovi, utičnice, sijalice i novi ventilator (ukoliko je potreban)
 • Hidroizolacija.
 • Priprema za keramičarske radove: materijal koji će se koristiti u ovoj fazi zavisi od samih zidova i objekta i cena se razlikuje od slučaja do slučaja
 • Postavljanje pločica: potreban vam je lepak, fugomal, krstići i pločice. Sa tim da treba dodati 10% više pločica u slučaju da dođe do oštećenja istih u toku radova.
 • Krečenje: glet i najmanje pakovanje boje.
 • Montiranje sanitarija i kupatilskog nameštaja: Sifoni, šrafovi za montažu, gume, ventili, silikoni…

Videćete da cene variraju od slučaja do slučaja u zavisnosti od toga da li ste se odlučili za jeftinije varijante materijala ili ste rešili da uložite novac u najkvalitetnije materijale kako biste osigurali dugotrajnost. Ono što možemo reći jeste da će ukupna cena renoviranja iznositi od 2000 € i može ići i do 5000 €.

Da li ste znali da Vodocentar nudi mogućnost adaptacije kupatila – ključ u ruke?

Tim naših majstora iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u poslu renoviranja i ponosni smo sa velikim brojem zadovoljnih kupaca. Njihova kupatila svedoče da Vam nudimo najbolju i najkvalitetniju uslugu.

Ukoliko ste se rešili na ovaj korak možete nas pozvati i zakazati dolazak naših stručnih lica. Potpuno besplatno možemo proceniti cenu radova u vašem kupatilu. U saradnji sa Vama Vaše kupatilo može dobiti potpuno nov izgled bez čekanja na slobodne majstore i na kraju uz garanciju od 5 godina na radove.
Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije telefonom na +381(0)64-813-3094, ili upitom na mail office@vodocentar.com


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *