Blog magazin

Emajliranje kade u vašem kupatilu

Kako izvršiti popravku emajlirane kade

Emajliranje kade u vašem kupatilu

Emajliranje kade u vašem kupatilu


Farbanje kade možete sami da obavite

Vaša kada ne sija u svom punom sjaju kao pre? Možda nije vreme za kupovinu nove kade koja zahteva dodatne troškove i radove i zato imamo za vas praktične savete kako da budete sam svoj majstor i obnovite ovaj bitan deo kupatila.
Pored toga što nam je bitno sa strane estetike, oštećeni delovi kade i rđa mogu naškoditi našem zdravlju.

Kao što smo rekli postupak farbanja kade nije komplikovan proces i možete se sami upustiti u ovaj posao. A pre toga obezbedite

    1. šmirglu granulacije P180
    2. izolir traku kako biste zaštitili pločice tokom farbanja
    3. set za farbanje kade
    4. valjak i četku za farbanje

Tokom farbanja kade otvorite sve prozore koje imate, a prostorije u kojima duže boravite obezbedite kako se ne bi udisala isparenja. Sebi obezbedite i masku kako ne biste bili direktno izloženi mirisima.


PRIPREMA ZA FARBANJE

Kako bismo što lakše naneli slojeve farbe i kako bi ona što duže trajala potrebno je kadu prvo pripremiti.
Kadu je potrebno očistiti od prljavština koja su na njoj, eventualne rđe, kamenca ili masnoća. Šmirglanje je obavezno, jer ćete uz taj postupak osigurati da se rešite i eventualnih delova koji se ljušte. Preporučujemo šmirglu granulacije P180. Ukoliko postoje veća oštećenja možete popuniti brazdice odgovarajućim materijalima. Nakon šmirglanja očistite kadu sredstvom za čišćenje kako biste se osigurali od nečistoća .
Napominjemo da je bitno da na površini ne sme biti prašine ili dlačica od krpe kojima ste prethodno čistili kadu. Dobro je osušite i možete krenuti sa farbanjem


POSTUPAK FARBANJA KADE

Zamešajte set za farbanje kade koji ste prethodno pripremili s tim da ne zamešate sve odjednom jer će boja da se stvrdne. Već posle 10 minuta smesa počinje da se zgušnjava i da se lepi. Zato pripremite onoliko farbe koliko vam je dovoljno za prvi sloj.
Preporučujemo da prvo krenete od manje pristupačnih delova, a najbolje bi bilo da ta mesta farbate četkom, dok ostalu površinu možete farbati i valjkom.
Nakon 3 do 4 sata pošto ste naneli prvi sloj možete da nanesete i drugi sloj.
Kao što smo rekli boja se jako brzo suši, ali ipak se posle završetka farbanja treba sačekati tri dana sa kvašenjem. Nakon toga kadu možete normalno koristiti i čak prati i čistiti istom kućnom hemijom koju ste koristili i pre farbanja.

Nadamo se da smo vam približili postupak farbanja kade i sad znate da ne morate da imate prethodno iskustvo. Ovako ste osvežili kadu za sledeće 3 godine, a do tada ćete biti već spremni da ponovite postupak.

Ukoliko se ne usuđujete da sami farbate kadu i dalje je tu opcija da staru zamenite novom. Nove kade će vam svakako duže trajati uz garanciju koja ide uz njih, a možete i da se počastite novim dodacima kao što je hidromasaža.
Pogledajte izbor kada u Vodocentru i naše ljubazno osoblje vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *