Blog magazin

Kako izabrati kupatilski nameštaj po svojoj meri?

Kako izabrati nameštaj po svojoj meri

Kako izabrati kupatilski nameštaj po svojoj meri

Kako izabrati kupatilski nameštaj po svojoj meri

Kada biramo kupatilski nameštaj uvek moramo da imamo na umu da pravi izbor može da ima mnogo više prednosti nego što smo očekivali.
Kupatilo je uglavnom najmanja prostorija u kući i zato svaka promena koju želimo da učinimo, bitna nam je da se ona primeti.
Zato pored svog planiranja kad renoviramo kupatilo, ono na šta treba posebno da obratimo pažnju jeste i nameštaj za kupatilo. On veoma lako može da postane i glavna atrakcija u kupatilu.
Ali kako pravilno izabrati kupatilski ormarić ili komodu za kupatilo, a da spojimo lep dizajn i visoku funkcionalnost?
U nastavku vam donosimo pet saveta kako bismo vam olakšali izbor novog kupatilskog nameštaja koji će odgovarati vašem prostoru, stilu i potrebama.


 1. Razmislite o tome ko koristi kupatilo i kako ga koristite

  Nameštaj u kupatilu koji izaberete treba da odgovara svim ukućanima.
  Na primer, ako su vam potrebe takve da više ljudi u isto vreme treba da koristi kupatilo, bilo bi dobro da imate duple umivaonike. Ako ste pak sami onda biste mogli da razmotrite lavabo sa ormarićem koji je manjih dimenzija.
  A volite da vam je sve pri ruci, onda razmotrite i dodatne komode i vertikale. kako bi ste imali prostor za čuvanje stvari.


 2. Obavezno uzmite u obzir mere kupatila i gde se nalaze odvodi

  Postavite sebi pitanje: da li menjate stari ormarić zato što je premali i niste mogli da u njemu držite sve što ste zamislili ili vam je možda čak zauzimao previše prostora?
  Kako odgovorite na to pitanje, onda dolazi pitanje odvoda koje uglavnom diktira gde će se vaš novi ormarić naći i možda čak i njegov stil.
  Ako razmišljate o zidnom ormariću, možda ćete morati da prilagodite odvodne cevi kako ne biste sekli nov ormarić. Ukoliko se odlučite za klasičan ormarić onda cevi ne bi trebalo da budu problem.
  Kada razmatrate mere znajte da je standardna visina klasičnih ormarića uglavnom 85 cm, dok širine variraju i njih treba da uzmete u obzir, kao i dubinu.


 3. Koje su potencijalne prepreke u kupatilu?

  Dizajn kupatila uvek može da se promeni, ali kako su postavljeni zidovi i vrata, to je već malo teže.
  – Kako se vrata otvaraju? – ako se otvaraju ka unutra i udarate u nov ormarić, to može biti prilično frustrirajuće.
  – Gde se nalazi tuš kabina? – ukoliko imate tuš kabinu sa vratima, možda ormarić bude prepreka ka bezbednom ulasku ili izlasku iz kade
  – Gde je toalet šolja? – da li će vam nov ormarić smetati dok ste na šolji?
  – Kako se krećete po kupatilu? – kretanje po kupatilu bi trebalo da bude lako i ukoliko stalno nalećete na nameštaj, ne verujemo da će vam kupatilo biti mesto za opuštanje.
  Zato preporučujemo da uradite jedan eksperiment u kupatilu. Uzmite kartonsku kutiju, koju ćete postaviti na mesto gde ste planirali da stavite svoj novi kupatilski ormarić i krećite se po kupatilu kako se obično krećete.
  Ovo će vam biti smernica gde bi najbolje bilo da postavite ormarić i kako će taj položaj uticati na ostatak kupatila.
  Sada već otprilike položaj nameštaja u kupatilu što će vam biti indikator da tačno znate koje mere su vam potrebne, kao i stil koji će vam najbolje poslužiti, što nas vodi do sledećeg koraka.


 4. Izbor lavaboa i slavine

  Verovatno ste potrošili dosta vremena razmišljajući kakvu slavinu želite, ali to je samo jedan delić priče. Takođe morate pažljivo birati i lavabo i to kako će uticati na izgled i efikasnost vašeg novog kupatilskog nameštaja.
  Sa toliko dostupnih stilova lavaboa , može biti prilično teško da odaberete onaj koji će vam se najviše svideti. Najbolji način da ovom izazovu pristupite je da odlučite koliko vam prostora na radnom delu ormarića treba slobodno. Veličina vašeg lavaboa će svakako zavisiti od vaših prioriteta što se tiče prostora. Na primer, ako želite da više detalja bude na ormariću, manji lavabo će vam pomoći da to maksimalno iskoristite.
  Vaš ormarić se možda isporučuje sa lavaboom ili ćete morati da dodatno kupite nov lavabo, pa zato pažljivo pročitajte detalje o proizvodu pre nego što odaberete.


 5. Pažljivo izaberite materijal izrade

  Vaš kupatilski nameštaj će svakodnevno dolaziti u kontakt sa mnogo supstanci. Stalna vlaga, sredstva za čišćenje, šminka… Ovo znači da ćete želeti nameštaj u kupatilu koji će da izdrži sve sa čim se susreće tokom svog upotrebnog veka.
  Neki materijali su izdržljiviji od drugih kad je u pitanju vlada, a neki možda i nisu otporni na ogrebotine i postoji mogućnost da počnemo da vidimo oštećenja ranije nego što smo očekivali. I opet dolazimo dotle da pažljivo razmotrite specifikacije.


 6. Ali na kraju, kada se odlučite za savršen kupatilski nameštaj, on treba da izgleda tako da jedva čekate da ga koristite i da u njega smestite sve što vam treba i da sa zadovoljstvom provodite vreme u kupatilu, jer ste vi izabrali tačno ono što ste želeli.
  Na našem sajtu imate na raspolaganju veliki izbor kupatilskog nameštaja koji možete ukombinovati i svojom kvalitetnom izradom dugo služiti.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *